Медиум


СИТЕЛ 3Биографија


Зоран Додевски е вработен во телевизијата Сител.

Сител телевизија е во сопственост на Горан Иванов, син на пратеникот Љубисав Иванов Ѕинго и претседател на Социјалистичката партија на РМ која, пак, е коалиционен партнер во власта веќе 9 година.

Претходно, сопственик на Сител телевизија беше самиот Иванов Ѕинго, но откако Агенцијата за медиуми по долги години и притисоци од страна на граѓанската и меѓународна јавност почна да го применува Законот за судир на интереси со кој се забранува вршители на јавни функции да поседуваат медиуми, Иванов сопственоста му ја отстапи на својот син. Овој потег, исто така, беше спорен, но со измените на власта во Законот за семејство им се овозможи на функционерите да најдат излез без да мораат да ги продаваат телевизиите на трети лица. Имено, ако со измените дефиницијата на семејство стана толку тесна, што за семејство се сметаат само оние лица кои живеат заедно на во исто живеалиште. Документи