Медиум


РАДИО СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА К3 КУМАНОВОБиографија


Владислав Стајковиќ не е познат за пошироката јавност, но, барем според она што го покажуваат документите, неизбежно е да се заклучи дека неговата кариера се движи со брзо темпо.

Тој, освен што е сопственик на НВСП, воедно е директор на „Мобико“, фирма што се занимава со одржување на застапеноста набрендовите Sony Ericsson, Motorola, LG и Alcatel на македонскиот пазар. Сопственик на „Мобико“ е Жарко Луковски, главен извршен директор на Т-мобиле, чиј кум е директорот на тајната полиција Сашо Мијалков.

Стајковиќ се поврзува и со Државна видеолотарија на Република Македонија, каде што е член на Надзорниот одбор.

Повеќе за неговата инволвираност во медиумскиот бизнис може да се прочита во секцијата ИстражувањаДокументи