Медиум


ПРЕС 24Биографија


Славица Арсова Спасовски е ќерка на поранешната водителка во Македонската радио телевизија Розета Арсова.

Taa беше активист во Унијата на средношколци на Македонија, а кариерата ја продолжи во телевизија Сител, прво како новинар а потоа и како уредник на вестите. Арсова помина 9 месеци во САД, на едногодишната програма на американската амбасада во Скопје, а потоа со грант од амбасадата го отвори веб-порталот Прес 24

Освен во Сител и во Прес 24, Арсова се јавува и како водител во емисијата „Пулт“ на Радио Слободна Македонија. 

Нејзин сопруг е Александар Спасовски, воедно и заменик главен и одговорен уредник на веб порталот, кој истовремено го раководи и порталот Максим.мк и работи во ТВ Сител.Документи