Медиум


ВЕЧЕРБиографија


Сашо Богдановски е брат на зетот за ќерка на Бојо Андрески, Бобан Богдановски Андрески.

Бојо Андрески е човекот кој стои зад Партијата на правдата, политички субјект којшто во последниве осум години е дел од коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ која, пак, во истиот период е најголемата владејачката партија.

Андрески е газда на приватниот Европски универзитет, а во минатото партнер во овој бизнис му беше експратеникот Фијат Цаноски кој откако во 2007 година се раздели од Андрески го формираше универзитетот ФОН.

 Документи