Медиум


КАНАЛ 5 ПЛУСБиографија


Канал 5 Плус беше во сопственост на компаниите на Борислав Стојменов, пратеник од владејачката коалиција.

Но, во 2012 тој ја продаде телевизијата на извесен Дејан Митев кога Агенцијата за медиуми започна да го спроведува членот од законот со кој што се забранува политики функционери и членови на нивните семејства да поседуваат телевизии.

Митев е управител на компанијата ТЦЦ Еуромак ДООЕЛ која што е во сопственост на Марјан Стојменов, син на Борислав Стојменов.

Претходно, Митев повеќе од една деценија работи во компанијата Еуромак Хотели која, исто така, е во сопственост на Марјан Стојменов.  Документи