Медиум


ФОКУС МК НЕДЕЛНИК ФОКУСБиографија


Костова од 2000 година е во неделникот Фокус, прво како колумнист, а потоа како главен и одговорен уредник.

Претходно нејзината кариера тече во телевизиските води – како уредник и водител во Канал 5 телевизија (1999-2003) и уредник и водител во Сител ТВ (1998-1999).

Позната е и по својата дебатна емисија на Македонската телевизија „Без наслов но со повод“.

Таа е добитник на две престижни награди „Мито Хаџивасилев Јасмин“ и „Крсте Мисирков“. Документи