Медиум


ЛИБЕРТАСБиографија


Ацо Кабранов е долгогодишен новинар кој својата кариера ја почнува во Македонското Радио каде што работи 10 години. 

Во наредните 11 години работи како уредник во сега згаснатата А1 телевизија, 5 години во Канал 5 телевизија, а наредните 3,5 години како уредник во Алфа телевизија. 

Кон средината на 2012 година го отвора веб-порталот „Либертас“. 

Љубомир Данаилов Фрчковски е уште едно лице од основичате на организацијата издавач на Либертас „Про-Либерти“. Фрчковски нема работна позиција во медумот. Тој е член на опозициската СДСМ, универзитетески професор на правниот факултет, како и поранешен министер за внатрешни работи.  Документи