Ферик
Велија

АЛСАТ-М

Ферик Велија е син на основачот на Алсат ТВ Веби Велија. Тој ја презема компанијата по ...

повеќе

Владимир Кошевалиски, според документите од Централниот регистар се води како сопственик на Слободен Печат, заедно со ...

повеќе

Предраг Петровиќ од 1997 до 2004 година е уредник и водител на вестите во Македонската радио ...

повеќе

Пред преземањето на телевизијата Канал 5, Вања Гавриловски е директор на Акционерското друштво „Печатница 11 Октомври ...

повеќе

Александар Манев е поранешен извршен директор на друштвото за управување со фондови „Илирика“ и бивш претседател на ...

повеќе

Драган
Митковски

ТВ МЕНАДА НТВ ОХРИД

Драган Митковски е 48 годишен сопственик на сметковотствената фирма „Митковски ММ“ и претседател на Комората на ...

повеќе

Непозната

повеќе

Славица Арсова Спасовски е ќерка на поранешната водителка во Македонската радио телевизија Розета Арсова. Taa беше ...

повеќе

Биљана Секуловска е долгогодишен новинар и уредник, позната по своите дебатни емисии во поранешната А1 телевизија. Следејќи ...

повеќе

Како сопственик на порталот „Бриф“ фигурира Илин Николовски, син на пратеничката од СДСМ и член на советот за ...

повеќе

Драган Павловиќ - Латас е главен уредник на информативната програма во телевизија „Сител“ и колумнист во ...

повеќе

Ацо
Кабранов

ЛИБЕРТАС

Ацо Кабранов е долгогодишен новинар кој својата кариера ја почнува во Македонското Радио каде што работи ...

повеќе

Владислав
Стајковиќ

РАДИО СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА К3 КУМАНОВО

Владислав Стајковиќ не е познат за пошироката јавност, но, барем според она што го покажуваат документите, ...

повеќе

Емил
Парнаџиски

КАНАЛ ТРИ - Дебар ТЕЛЕКАНАЛ А1 - Струмица

Емил Парнаџиски е вработен во компјутерскиот оддел на МЕПСО, државната компанија за пренос на електрична енергија. Тој, ...

повеќе

Горан
Митев

ХДТВ МЕГА Д1 ДЕЛЧЕВО

Горан Митев од 2009 до 2012 година е заменик – директор во Државната лотарија. По напуштањето ...

повеќе

Љупчо Зиков е економски новинар кој долго време плива во новинарските води. Во 2013 година, тој ...

повеќе

Сител телевизија е во сопственост на Горан Ивановски, син на основачот и претседател на Социјалистичката партија ...

повеќе

Бранко
Героски

ПЛУСИНФО

Бранко Героски како новинар работи речиси 30 години. Бил новинар во изданијата на НИП „Нова Македонија“. ...

повеќе

Јадранка
Костова

ФОКУС МК НЕДЕЛНИК ФОКУС

Костова од 2000 година е во неделникот Фокус, прво како колумнист, а потоа како главен и ...

повеќе

Сашо Богдановски е брат на зетот за ќерка на Бојо Андрески, Бобан Богдановски Андрески. Бојо Андрески е ...

повеќе

Сопственикот е
непознат

НЕДЕЛНИК РЕПУБЛИКА РЕПУБЛИКА

Непознатa

повеќе

Керим, Камчев
и Јевросимовиќ

ТЕЛЕГРАФ ВЕСТ ДНЕВНИК УТРИНСКИ ВЕСНИК

Сопственик на „Телеграф ДООЕЛ Скопје“ е компанијата Медиа принт Македонија ДООЕЛ Скопје (со паричен влог од ...

повеќе

Според податоците од Централниот регистар, сопственици на Портал Њуз ДОО, изадавачот на Мкд.мк е новинарскиот тим ...

повеќе

Крсте Шајноски има големо искуство во областа на економијата. Од 2009 година работи како доцент на „Економскиот ...

повеќе

Зад сопственоста на овој медиум стои актуелниот заменик-директор на Државната лотарија на Македонија Филип Петровски. Формално ...

повеќе

Саше Ивановски во новинарската фела се појави пред неколку години на НАША ТВ со неговата емисија ...

повеќе

Ацо
Мисајловски

ВИСТИНА КУРИР

Ацо Мисајловски е брат на Владо Мисајловски, државен секретар во Министерството за транспорт и врски и ...

повеќе

Александар Спасовски - Сарма е новинар во ТВ Сител, а воедно е заменик уредник на веб ...

повеќе

Порталот не е регистриран во Националниот македонски регистер на портали Марнет, така што на вистинскиот сопственик ...

повеќе

Дејан Донев е лицето околу кое се поврзува повеќе портали со слична или речиси иста уредувачка ...

повеќе

Александар Митовски е поранешен член на Обединети за Македонија, партијата на Љубе Бошкоски, кој во 2011 година ...

повеќе

Зоран Додевски е вработен во телевизијата Сител. Сител телевизија е во сопственост на Горан Иванов, син ...

повеќе

Минчо
Јорданов

НОВА МАКЕДОНИЈА

Минчо Јорданов e човекот кој годинава беше рангиран прв на листата на најбогатите Македонци која редовно ...

повеќе

Веселин Јевросимовиќ е српски бизнисмен и основач на компанијата „Комтрејд“ која што во 2009 година го ...

повеќе

Мнозински акционер во Макпетрол компанија е Командитното акционерско друштво „Оилко“, кое, пак, е основано од самата ...

повеќе

Дејан
Митев

КАНАЛ 5 ПЛУС

Канал 5 Плус беше во сопственост на компаниите на Борислав Стојменов, пратеник од владејачката коалиција. Но, ...

повеќе

Роберт Димитров, во јавноста попознат како Роби Телекабел е основач на кабелскиот оператор Телекабел. Тој иако ...

повеќе

Mediapedia.mk