Зад трите фирми сопственици на Графички центар ДОО, стојат бизнисмените Орце Камчев, Србинот Веселин Јевросимовиќ кој ги ...

повеќе

На почетокот од овој милениум, во 2000 година триесетина новинари го напуштија „Вечер“ за ...

повеќе

Ребрендираната Нова Македонија на пазарот се појави во 2008 година, кога весникот беше купен ...

повеќе

Капитал е македонски економско – деловен неделник. Првиот број излезе во септември 1999 година. ...

повеќе

Првиот број на неделникот Република излезе во септември 2012 година и не треба да ...

повеќе

Првиот број на неделникот Фокус излезе во јуни 1995 година. Со неделникот раководеше Никола ...

повеќе

Во ноември 1963 година излезе од печат првиот број на Вечер како дел од ...

повеќе

Слободен печат е еден од ретките дневни весници во Македонија кој е критички настроен ...

повеќе

Летото 1999 се појави дневниот весник, Утрински весник, во мнозинска сопственост (51 проценти) на Трифун ...

повеќе

Mediapedia.mk