Фирма основач


ДМТ Продакшн ДООЕЛ - Скопје

Бул. Партизански одреди 153, локал 81, СкопјеСопствеништво


Драган Митковски
( повеќе детали )Директор


Тошо Маркоски

 Уредништво


Главен уредник

Сања СрбиновскаЗабелешка


Телевизијата „Менада“ која што емитува програма во околината на Тетово, Гостивар и околината е една од најстарите локални, односно регионални телевизи во земјава. До мај 2013  година нејзини сопственици се Тошо Марковски и Дарко Ристовски, двајцата од Тетово.

Тие ја продаваат телевизијата на компанијата „ДМТ Продакшн“ за околу 25.000 евра.  

„ДМТ Продакшн“ е формирана на 17 мај или во истиот ден кога се формирани фирмите „Емперијон Визион“ и „ГМ Трејд Солушнс“.

Секоја од овие три фирми откупува идентичен број локални телевизии (по две) само десетина дена по формирањето во различни региони во земјата. Сите телевизии набрзо добиваат регионални концесии.

Освен телевизијата „Менада“,на истиот ден „ДМТ Продакшн“ станува сопственик и на охридската телевизија „НТВ“.

Тип на концесија: Регионална

Повеќе за начинот на кој е купена оваа телевизија може да се прочита во секцијата Истражувања. 

 Документи


Dmt1 Dmt2