Фирма основач


„Емперијан визион“ ДООЕЛ - Скопје

 Сопствеништво


Емил Парнаџиски
( повеќе детали )Директор


Јасер ЕлезоскиУредништво


Уредник на македонски јазик

Маргарита Јосифовска 

Уредник на албански јазик

Вјолца Садику

Уредник на турски јазик 

Фехми Скендер 

(извор: Агенција за медиуми)Забелешка


Браќата Арслан и Јасер Елезоски ја продаваат дебарската локална телевизија  „К3“ или „Канал 3“ со седиште во Дебар на компанијата Емперијан визион ДООЕЛ од Скопје на 17 мај 2013 година. Наскоро, по продажбата телевизијата добива регионална концесија и од истиот месец минатата година емитува програма во општините Дебар, Маврово и Ростуша и Центар Жупа.

Исто така, фирма сопственик на оваа телевизија е една од трите фирми кои се формираат на ист ден, 17 мај 2013 година и откупуваат 6 локални телевизии по само десет дена од своето основање.

Во сопственост на „Емперијан визион Дооел“ е и регионалната телевизија „Телеканал А1“ која емитува програма во струмичкиот регион.

Тип на концесија: Регионална

Повеќе за новите газди на оваа телевизија може да се прочита во секцијата Истражувања. Документи


Emperijan tekovna sostojba 1 Emperijan tekovna sostojba 2