Фирма основач


Друштво за консалтинг и посредување НВСП ДООЕЛ Скопје

Коста Шахов 11, СкопјеСопствеништво


Владислав Стајковиќ
( повеќе детали )Директор


Елена МихајловскаУредништво


Одговорен уредник:

Ирена БелешковскаЗабелешка


Според документите од Централниот регистар, од 2008 до 2010 година сопственик на Златен канал е извесен Златко Костадинов. Во 2010 година, тој за 5.200 евра ја продава телевизијата на Друштвото за консалтинг и посредување НВСП.

Во 2011 година директор на Златниот канал станува Ацо Мисајловски, во јавноста познат како директор на Ем медиа ДООЕЛ, компанијата издавач на провладиниот портал Курир.

Последната промена во управувачката структура на Златен Канал е направена во 2014 година, кога за директор се поставува извесна Елена Михајловска.

Истата година, оваа телевизија се сели во Куманово, една од четирите општини каде што власта ја има опозицијата и се преименува во К3 телевизија.

Повеќе за ова може се прочита во секцијата Истражувања.

Тип на концесија на К3 Куманово: РегионалнаДокументи


НВСП - тековна состојба страна 1 НВСП - тековна состојба страна 2