Фирма основач


„Емперијан визион“ ДООЕЛ - СкопјеСопствеништво


Емил Парнаџиски
( повеќе детали )Директор


Димче БалескиУредништво


Главен уредник

Петар ТрајковЗабелешка


„Телеканал А1“ се емитува на фреквенцијата на поранешната валандовска телевизија „ВТВ“ откако во мај 2013 година поранешниот сопственик и актуелен директор Димче Балески ја продава на фирмата Емперијан визион ДООЕЛ од Скопје.

Со продажбата телевизијата стекнува регионална концесија и го сели своето седиште од Валандово во Струмица, а во јавноста се јавија контроверзи околу користењето на брендот „А1“ на згаснатата прва приватна национална телевизија во Македонија во сопственост на Велија Рамковски. Исто така, оваа фирма е една од трите фирми кои се формираат на ист ден во мај 2013 и кои откупуваат 6 локални телевизии по само десет дена од своето основање.

Тип на концесија: Регионална

Повеќе за начинот на кој е купена оваа телевизија може да се прочита во секцијата Истражувања.Документи


Emperijan tekovna sostojba 1 Emperijan tekovna sostojba 2