Фирма основач


Друштво за услуги Њу Медиа Комјуникејшн ДООЕЛ Скопје
Бул. Партизански одреди 155-1/88, СкопјеСопствеништво


Славица Арсова Спасовски
( повеќе детали )Директор


Славица Арсова СпасовскиУредништво


Главен и одговорен уредник:

Славица Арсова Спасовски

Заменик главен и одговорен уредник:

Александар Спасовски

 

 Забелешка


Порталот Прес 24 беше отворен со грант од Американската амбасада во Скопје, а потоа продолжи да работи самостојно.

На порталот изобилува со реклами од голем број државни институции.

Сопственикот на Прес 24 Славица Арсова Спасовски (уредник во ТВ Сител) одби соработка при изработката на овој регистар на медиуми, а заменикот главен и одговорен уредник Александар Спасовски (новинар во ТВ Сител) објави колумна со голем број неточни и непроверени информации, оценувајќи ја оваа дата база како создавање „држава во држава“, . 

Истовремено, на вестите на телевизија Сител, Арсова направи прилог сомневајќи се околу мотивот за создавањето на овој регистер на медиуми. Линкот од овој прилог, насловен како „Кој беше мотивот на опозициските новинари и медиуми против евиденцијата на интернет просторот“ повеќе не е достапен за јавноста. 

                                SitelДокументи


Прес 24 - тековна состојба 1 Прес 24 - тековна состојба 2