Фирма основач


ДМТ Продакшн ДООЕЛ - Скопје

Бул. Партизански одреди 153, локал 81, СкопјеСопствеништво


Драган Митковски
( повеќе детали )Директор


Зоран СтефановскиУредништво


Главен уредник

Зоран СтефановскиЗабелешка


Телевизијата НТВ од Охрид од која што се емитува програма и во околината на Охрид, Струга и Вевчани ѝ беше продадена на фирмата ДМТ Продакшн од страна на актуелниот директор и поранешен сопственик Зоран Стефановски во мај 2013 година.

ДМТ Продакшн е формирана на 17 мај или во истиот ден кога се формирани фирмите „Емперијан Визион“ и „ГМ Трејд Солушнс “.

Секоја од овие три фирми откупува идентичен број локални телевизии (по две) само десетина дена по формирањето во различни региони во земјата. Сите телевизии набрзо добиваат регионални концесии.

Освен оваа телевизија, во сопственост на „ДМТ Продакшн“ е и тетовската телевизија „Менада“, која што е купена на истиот ден како и охридската НТВ.

Тип на концесија: Регионална

Повеќе за ова може да се прочита во секцијата ИстражувањаДокументи


Dmt1 Dmt2