Фирма основач


ДНИД „Прва Република“ ДООЕЛ

 Сопствеништво


Сопственикот е непознат
( повеќе детали )Директор


Доне ДоневскиУредништво


Главен и одговорен уредник на неделникот

Ненад Мирчевски

Заменик на главниот и одговорен уредник

Билјана ЗафироваЗабелешка


Првиот број на неделникот Република излезе во септември 2012 година и не треба да се меша со истоимениот дневниот весник кој се појави во средината на 1991 година и траеше многу кратко. Медиумот е отворен поддржувач на политиките на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ.

Редовен колумнист во неделникот е Горан Момировски, поранешен уредник во Канал 5 телевизија, а актуелен дописник за националната агенција МИА од Берлин.

Повеќе за Република може да се прочита во секцијата ИстражувањаДокументи


Република - тековна состојба страна 1 Република - тековна состојба страна 2