Фирма основач


Здружение на граѓани ПРО ЛИБЕРТИ
Бул.Партизански одреди 95-18, СкопјеСопствеништво


Ацо Кабранов
( повеќе детали )Директор


Ацо КабрановУредништво


Главен уредник:

Ацо Кабранов

Редакција:

Јован Постолоски – Јофе 

Лени Фрчкоска 

Катерина Блажевска

Зоран Василевски Забелешка


Веб порталот Либертас на својата веб страница има јавно објавен импресум. Формиран е во јуни 2012 година, а оснoвачи се новинарот Ацо Кабранов, неговата ќерка Петра Кабранова, Јован Постолоски-Јофе, универзитетскиот професор и поранешен министер за внатрешни работи Љубомир Фрчковски и неговата ќерка Лени Фрчковска. Овластено лице е Ацо Кабранов. 

Порталот важи за медиум кој е критички настроен кон владејачките структури. 

„Либертас“ се финансира од реклами, а во 2013 година доби грант од Фондацијата Отворено Општество Македонија (СОРОС) во вредност од 26.686 евра. Документи


Про Либерти - тековна состојба страна 1 Про Либерти - тековна состојба страна 2