Фирма основач


Калистрат ДООЕЛСопствеништво


Дејан Митев
( повеќе детали )Директор


Јани БојаџиУредништво


НепознатоЗабелешка


Канал 5 Плус, заедно со сега згаснатата А2 телевизија и Сител 3 плус се првите приватни телевизии со сателитска национална концесија кои започнаа со емитување програма во 2008 година.

Канал 5 Плус во првата година имаше засебна информативна редакција, но по неколку месеци уредниците и новинарите беа отпуштени, а телевизијата, и покрај обврската да емитува своја оригинална програма, продолжи со преземање на вестите од сестринската Канал 5, со таа разлика што имаа посебен водител.

Повеќе за функционирањето на Канал 5 Плус може да се прочита во секцијата Истражувања. Документи


k5plus1 k5plus2