Фирма основач


Медиа Плус Фокус ДООЕЛ

Бул. Св. Климент Охридски 54-2/1, СкопјеСопствеништво


Јадранка Костова
( повеќе детали )Директор


Младен ЧадиковскиУредништво


Раководител на проект

Јадранка Костова

 Забелешка


Порталот Фокус.мк се роди како продолжение на неделникот „Фокус со малку поинаква тематика. Порталот содржи сатирични вести, а воедно и се реобјавуваат текстови од архивата на неделникот.

Фокус.мк се финансира преку реклами.

Стартуваше со преку грант добиен од Фондацијата Институт Отворено општество Македонија (СОРОС) во висина од околу 3.600 евра за два месеци.

 Документи


Fokus 1 Fokus 2