Фирма основач


„ГМ трејд солушнс“ - Скопје

Рилски Конгрес 20/1-4, СкопјеСопствеништво


Горан Митев
( повеќе детали )Директор


Соња ДамјановаУредништво


Главен уредник

Соња ДамјановаЗабелешка


Прв сопственик на ТВ Д1 е кичевчанецот Слободан Дамјанов. Во мај 2013 година тој ја продава телевизијата на фирмата „ГМ Трејд Солушнс“ од Скопје.

„ГМ Трејд Солушнс“ е формирана на 17 мај или во истиот ден кога се формирани фирмите „Емперијон Визион“ и „ДМТ Продакшн“. Секоја од овие три фирми откупува идентичен број локални телевизии (по две) само десетина дена по формирањето, во различни региони во земјата.

Сите телевизии набрзо добиваат регионални концесии.Покрај делчевската ТВ Д1 во сопственост на ГМ Трејд Солушнс е и кичевската ТВ Боем, сега преименувана во ХДТВ Мега

Тип на концесија: Регионална

Повеќе за начинот на кој е купена оваа телевизија може да се прочита во секцијата ИстражувањаДокументи


ГМ Трејд 1 ГМ Трејд 2