Фирма основач


ВЕВЕ Гроуп ДООЕЛ Скопје

Васил Ѓоргов 16, СкопјеСопствеништво


Ферик Велија
( повеќе детали )Директор


Ферик ВелијаУредништво


Главен и одговорен уредник

Мухамед Зекири

 Забелешка


Алсат - М телевизија е првата национална телевизија која почна со емитување програма на двата јазици на најголемите заедници во земјата – македонски и албански.

Телевизијата во јавноста е позната по отказот што ѝ го даде на лидерката на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници Тамара Чаусидис, по што таа покрена постапка пред надлежните судови. Спорот започна во 2011 година и се уште трае. 

Во последнава година, голем број професионални новинари од Алфа телевизија преминаа во Алсат - М, откако Алфа ја смени уредувачката политика. 

Концесија: НационалнаДокументи


Алсат 1 Алсат 2